opc_loader

Cannabis Extracten Maken - Hulpmiddelen voor het maken van allerlei soorten cannabis concentraten!

Hoog geconcentreerde cannabis extracten kunnen vaak heel eenvoudig zelf gemaakt worden. Het doel van het extraheren van zowel psychoactieve cannabis (wiet) als niet-psychoactieve cannabis (hennep), is het verkrijgen van de meest effectieve bestanddelen van de plant, zoals cannabinoïden en terpenen. Door deze stoffen zoveel mogelijk te scheiden van het overige plantmateriaal, hou je een krachtig en potent concentraat over, waarvan je maar minimale hoeveelheden hoeft te gebruiken met hetzelfde resultaat.

Diverse soorten extractiemethoden

Cannabis extracten kunnen op vele manieren verkregen worden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een oplosextractie, waarbij een apolair oplosmiddel zoals bijvoorbeeld butaan, de gewenste stoffen uit de plant haalt. Hulpmiddelen die bij deze extractiemethoden op basis van polariteit gebruikt worden, zijn bijvoorbeeld BHO extractors of closed-loop systemen. Een andere manier om de gewenste bestanddelen te verkrijgen, is door middel van een koudwater extractie. Hierbij worden de inhoudsstoffen niet opgelost, maar worden de trichomen, waarin de meest waardevolle bestanddelen zijn gevormd, van de plant gescheiden. Bubble hasj en ice-o-lator hasj, ook bekend als ijshasj of waterhasj, worden op deze wijze verkregen.

Diverse soorten cannabis concentraten maken

Het verzamelen van de trichomen kan ook op een droge manier worden uitgevoerd met behulp van screens (zeven) met een bepaalde maaswijdte. Dit kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Het verkregen extract staat bekend als kief, dry sift, skuff of pollen. Door uiterst nauwkeurig te zeven kunnen zelfs pure trichomen hoofdjes, de zogeheten headies, verzameld worden. Na het persen van de dry sift, ontstaat een blok hasj. Je kunt echter ook hele cannabis bloemen uitpersen om rosin te verkrijgen. Dit kan zelfs zeer eenvoudig met een stijltang worden uitgevoerd. Verder kun je ook heel eenvoudig CBD olie uit hennep maken.