opc_loader

Cannabinoïden Planten

Cannabinoïden in andere Planten - Diverse Cannabimimetica zelf Kweken!

Kweek nu je eigen cannabinoïden-bevattende planten. Lange tijd zijn wetenschappers van mening geweest dat de plantaardige cannabinoïden, of volledig omschreven als fytocannabinoïden, die zich in cannabis (hennep- en wietplanten) bevinden, enkel in dit plantengeslacht te vinden waren.

Cannabimimetica hebben invloed op het ESC

Recent heeft men echter aangetoond dat er nog enkele andere planten bestaan waarin stoffen aanwezig zijn die, net als stoffen uit cannabis, in staat zijn te reageren op cannabinoïde-receptoren (ontvangers) die tot het endocannabinoïden systeem (ECS) behoren. Deze stoffen die zich als klassieke cannabinoïden gedragen worden cannabimimetica genoemd.

Meer informatie kun je onder aan de pagina lezen

€ 1
€ 5
Eigenschappen
Hoogte
Stock
  Product 1 to 7 (of 7 products) Result:1
  Product 1 to 7 (of 7 products) Result:1

  Nieuwe definitie van fytocannabinoïden

  Cannabis heeft een lange geschiedenis als heilzame plant en was van essentieel belang in de ontdekking van het endocannabinoïden systeem (ECS) in het midden van de jaren '90. Tijdens deze uiterst belangrijke ontdekking constateerden onderzoekers dat de psychoactieve fytocannabinoïde THC de cannabinoïde-receptor CB1 activeert en tevens de cannabinoïde-receptor CB2 reguleert.

  De laatste jaren zijn echter diverse 'niet-fytocannabinoïde' bestanddelen in enkele andere planten ontdekt die zich, net als THC, gedragen als een cannabinoïde-receptor ligand. (Een ligand, afgeleid van het Latijnse woord ligare dat binden betekent, is een molecule die zich bindt aan een receptor.) Hierdoor zijn ze in staat invloed uit te oefenen op de CB2-receptor.

  Deze ontdekking heeft ertoe geleid dat de definitie van een fytocannabinoïden niet omschreven dient te worden als een plantaardig bestanddeel in cannabis dat een bindingsaffiniteit vertoont met de cannabinoïden-receptoren, maar als ieder plantaardig bestanddeel dat in staat is om te reageren met deze receptoren of een chemische gelijkenis vertoont met cannabinoïden.

  Functionele Zonnehoed (Echinacea) plantensoorten

  Zo is gebleken dat bepaalde N-alkylamiden (NAA) die in diverse Zonnehoed (Echinacea) plantensoorten voorkomen, ook invloed kunnen uitoefenen op de CB2-receptor van het endocannabinoïden systeem waar het immuunsysteem door wordt aangestuurd.

  Naast de bekende Zonnehoed soorten zijn er nog enkele andere planten ontdekt die hier invloed kunnen uitoefenen. Van onderstaande plantensoorten is aangetoond dat ze enige bindingsaffiniteit vertonen met het ECS:

  • Echinacea purpurea - Rode Zonnehoed
  • Echinacea angustifolia - Rode Zonnehoed
  • Echinacea pallida - Egelzonnehoed
  • Acmella oleracea - Champagneblad
  • Helichrysum Umbraculigerum - Kerriekruie
  • Radula marginata - Nieuw-Zeelandse levermos

  Gedroogde Echinacea kruiden kopen

  Wanneer je niet zelf wilt kweken, maar toch van de waardevolle eigenschappen van de Zonnehoed wilt profiteren, kun je ervoor kiezen kant en klare kruiden te kopen. In ons assortiment is ook gedroogde Echinacea Purpurea (Rode Zonnehoed) te koop.

  Nog meer cannabimimetica die zich als cannabinoïde gedragen

  Naast N-alkylamiden is er ook een stofje in vlas geïndentificeerd dat veel overeenkomsten vertoond met CBD en hierdoor ook tot cannabimimetica wordt gerekend. Ook schijnt de Chinese rododendron bestanddelen te bevatten die overeenkomen met de cannabinoïden CBC, CBL en CBT. Een andere stof die tot cannabimimetica wordt beschouwd is de terpeen β-caryofylleen. Deze terpeen, die in hoge concentraties in cannabis en hop voorkomt, maar ook te vinden is in vele andere nuttige planten en kruiden, is in staat zich te binden aan de CB2-receptoren. In de categoriën Gezondheidskruiden en Heilzame Kruiden Kweken kun je vele planten vinden waar deze als cannabinoïde gedragende terpeen in voorkomt

  Ondanks het feit dat er steeds meer informatie wordt gepubliceerd over de verrichtingen van verschillende cannabinoïde-gerelateerde soorten, staat de kennis ervan nog in de kinderschoenen. Meerdere studies naar de exacte eigenschappen en de functionaliteit met betrekking tot het immuunsysteem zullen moeten worden verricht om duidelijkheid te krijgen in de effectiviteit van de zogenoemde cannabimimetica.