opc_loader

Acmella Oleracea Zaden

  Acmella oleracea zaden (Spilanthes oleracea)

  Cannabinoïden planten kweken

  Behoort tot de cannabimimetica

  Kan invloed uitoefenen op endocannabinoïden systeem

3,62

Acmella Oleracea Zaden - ABC-kruid, champagneblad of parakers - Cannabinoïden planten kweken!

Acmella oleracea zaden voor het kweken van unieke cannabinoïden planten die zogeheten cannabimimetica bevatten, of ook wel niet-klassieke fytocannabinoïden genoemd. Acmella oleracea is onder vele andere namen bekend, waaronder Spilanthes oleracea, ABC-kruid, Huzarenknoop, Parakers en Champagneblad. In het Engels staat deze plant ook wel bekend als Toothache (kiespijn) plant, Buzz buttons, Eyeball plant of Electric Daisy en in Brazilië wordt het bloeiende plantje Jambu genoemd.

De botanische benaming Oleracea is afkomstig uit het Latijns en betekent groente- en kruid-achtig, of letterlijk van de groententuin, en heeft betrekking op het eetbare karakter van de plant. Het woord kers, of in het Engels cress, verwijst naar de pittige smaak die doet denken aan waterkers. De naam Spilanthes is afkomstig van het Griekse woord spilos dat vlek betekent en anthe dat bloem betekent.

Kweken van ABC-kruid

De plant, met zijn talrijke vertakte stengels, heeft zijn oorsprong in de tropische zones van Brazilië. Aan het uiteinde van de zijtakken vormen zich samengestelde bloemhoofdjes met gele bloemetjes waarin zich soms een rode kern bevindt. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid bevatten ze vele kleine, platte, ovaalgevormde, grijze zaadjes. Deze zaden kunnen ongeveer vier jaar lang hun kiemkracht behouden.

Voorzaaien kan tussen februari en mei binnen plaatsvinden. Verdeel een aantal zaden in kleine potjes die met een laagje aarde van 0,5 cm afgedekt worden. Zorg dat de potjes met zaden vochtig en warm worden gehouden. Na ongeveer 20 dagen zullen de eerste zaden ontkiemen.

Je kunt de plantjes eventueel verspenen als ze een lengte van 2 cm hebben bereikt. Wanneer de kans op vorst verdwenen is, kunnen de plantjes buiten op de zonnige plek geplant worden. De plant bloeit van juni tot oktober en bereikt een hoogte van ongeveer 30 à 50 cm.

Enkele belangrijke inhoudsstoffen

 • Alkylamides (vergelijkbaar met Echinacea purpurea)
 • Spilanthol (N-isobutylamide) - Ook bekend als affinin - C14H23NO
 • Terpenen
 • Resine
 • Tannine

Gevoelloze mond

Het eten van de bloemknoppen en bladeren resulteert in een aantal opmerkelijke gewaarwordingen. Als eerste ervaar je een aangename, warme, zoutachtige smaak die snel overgaat in een pittige tot scherpe, peperachtige smaak. Dit veroorzaakt een prikkelende tinteling op de lippen en tong en kan soms zelfs even een gevoelloos effect geven. Ook bemerk je een toename van de speekselproductie.

Je kunt bijvoorbeeld bij droge ogen een klein stukje van een uitgebloeide bloem nuttigen. Dit kan volledig worden opgekauwd. Een hele knop veroorzaakt echter al een lichte overdosis, wat resulteert in een gevoelloze mond. Dit gevoelloze effect houdt slechts een aantal minuten aan. De fijngesneden bladeren kunnen tevens in bescheiden hoeveelheid worden toegevoegd aan salades of kruidenboter. Een extract wordt dikwijls toegevoegd aan tandpasta.

Acmella oleracea heeft nog een ander groot voordeel voor de mens. Het kruid kan namelijk worden gebruikt om muggen te weren die tropische .... (-edit: tekst verwijderd).

Combinatie van Acmella oleracea met andere kruiden

In combinatie met Echinacea purpurea kan Champagneblad uitstekend gebruikt worden voor de keel, de neus en de oren. In combinatie met Echinacea purpurea, Commiphora molmol (Mirre, gomhars) en Hydrastis canadenis (Canadese geelwortel) kan het gebruikt worden in mondspoelingen voor de tanden en het tandvlees.

Extractie van spilanthol, een N-isobutylamide

Net als andere alkamides is spilanthol een amfifilische stof die uit een betrekkelijk polair amide bestaat en een minder polair vetzuur gedeelte (apolaire staart). Hierdoor kan spilanthol met behulp van zowel ethanol (alcohol) als butaan uit de plant worden geëxtraheerd. Ook oplosmiddelen als hexaan of superkritisch CO2 zijn zeer geschikt voor extractie.

Extra informatie over Acmella oleracea

 • Botanische naam: Acmella oleracea of Spilanthes oleracea
 • Familie: Asteraceae (composietenfamilie)
 • Geslacht: Acmella
 • Nederlandse namen: ABC-kruid / Huzarenknoop / Parakers / Champagneblad
 • Engelse namen: Sechuan Button / Toothache plant  / Buzz buttons / Eyeball plant / Electric Daisy
 • Aantal zaadjes: Ongeveer 750 zaden (0,5 gram)
 • Zaaitijd: Van februari tot mei binnen voorzaaien / vanaf mei tot juni op 40 cm buiten uitplanten
 • Bloeitijd: Van juni tot oktober
 • Bloeikleur: Gele bolvormige bloemknoppen
 • Breed lancetvormig blad
 • Levensduur: Eenjarige plant
 • Hoogte: 30 - 50 cm / in kruidentuin als bodembedekker
 • Standplaats: Zonnige, voedzame bodem
 • Bindingsaffiniteit met de CB2 receptor van het endocannabinoïden systeem

Waarschuwingen

Acmella oleracea kan in een te hoge dosis de darmflora aantasten. Bij zwangerschap en auto-immuunziekten enkel onder begeleiding van een arts gebruiken.

Acmella Oleracea Zaden heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Acmella Oleracea Zaden


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items