opc_loader

Lavendel

  Biologisch geteelde lavendel

  Sterk geurende lavendelbloesem

  Vanwege de geur een zeer gewild kruid

  Kruid van romantiek en rust

3,62

Lavendel - 100% Biologisch geteelde Lavendelbloesem - 35gr.

Lavendel, met de Latijnse naam Lavandula angustifolia, heeft een zoet, pittig en uitnodigend aroma, waar al door de oude Romeinen dankbaar gebruikt van werd gemaakt om hun baden te laten geuren. Van hen stamt dan ook de naam van dit welriekende kruid af, die is afgeleid van het Latijnse lavare, dat wassen betekent.

Lavendel is al duizenden jaren een gewild kruid

De mediterrane plant was ook zeer gewild bij de oude Egyptenaren en Turken. Toen het kruid in Europa werd geïntroduceerd, werd het gebruikt in kerken en kloosters, omdat het pure aroma boze geesten en andere nare dingen zou afweren. Lavendel is al duizenden jaren lang een gewild kruid dat in allerlei parfums, zeep en reukzakjes wordt verwerkt.

In de Middeleeuwen werd lavendel ook op waarde geschat door vroedvrouwen, die het paars, blauwe kruid rond het kraambed van zwangere vrouwen verbrandden om zo de kans op ongewilde situaties te verjagen. Ook gebruikten ze lavendel veelvuldig in zitbaden na de bevalling.

In oude kruidenboeken wordt geschreven dat lavendel toegepast werd bij de verzorging van de huid bij insectenbeten en brandwonden en bij het verzachten van de keel. Maar ook werd het gezonde kruid gebruikt vanwege de verzachtende invloed op het hoofd en de maag

Op mentaal gebied speelde lavendel een belangrijke rol bij een gezonde nachtrust en bij een natuurlijke innerlijke rust. Lavendelolie werd traditioneel gebruikt als zuiverend kruid. Verder werd het aanbevolen als rustgevend kruidenmiddel.

Let op: bovenstaande beschrijvingen zijn geen gezondheidsclaims, enkel een overzicht van de traditionele gebruiken van lavendel door de eeuwen heen.

Kruid van romantiek en kalmte

Lavendelbloesem produceert een bitterzoete geur, terwijl de bladeren een balsemend aroma verspreiden. Vanwege de kleur, geur en bloesem van lavendel heeft het de reputatie gekregen van een kruid dat romantiek en dromerige kalmte oproept. Lavendel kan wel 1,5% aan vluchtige oliën opleveren, waarin een grote variëteit aan tannines, terpenen en cumarinen worden aangetroffen.

Er is gebleken dat veel van de traditionele toepassingen van de plant berusten op wetenschappelijk meetbare effecten. Delen van de lavendelplant bevatten renigende stoffen, terwijl van de bladeren, bloesems en vluchtige oliën wordt gezegd dat het een rustgevende invloed op de geest heeft.

Rustgevend kruid

Lavendelbloesem produceert een bitterzoete geur, terwijl de bladeren een balsemend aroma verspreiden. Vanwege de kleur, geur en bloesem van lavendel heeft het de reputatie gekregen van een kruid dat romantiek en dromerige kalmte oproept. Lavendel kan wel 1,5% aan vluchtige oliën opleveren, waarin een grote variëteit aan tannines, terpenen en cumarinen worden aangetroffen.

Hoe kun je lavendel gebruiken?

Lavendel draagt bij aan een gezonde nachtrust en helpt tegen functionele buikklachten*. Als een aangenaam geurende thee waarvan de geur volgens sommigen rustgevend is, kun je twee theelepels gedroogde lavendel in een kopje kokend water laten trekken. Voor een goede nachtust kun je een zakje met lavendelbloesem vullen en in het hoofdkussen plaatsen. Vooral kinderen hebben hier veel baat bij. De lavendelbloemetjes kunnen ook als luchtverfrisser verwerkt worden in lekker ruikende potpourri.

* Claims on hold

Verder kun je lavendel gebruiken als aromatherapie in een vaporizer met een instelbare temperatuurregelaar. Door de hitte komen er allerlei aromatische stoffen vrij die de typische rustgevende geur verspreiden. De ideale verdampingstemperatuur van lavendel bedraagt 266°F / 130°C.

Combinaties met lavendel

Lavendel laat zich prima combineren met:

Uitvoerige gegevens

 • Lavendelbloesem
 • Inhoud: 35 gram
 • 100% Biologische komaf
 • Zonder toevoegingen
 • Veel toegepast als natuurlijke geurstof
 • Vedampingstemperatuur: 266°F / 130°C

Informatie op het etiket

 • Inhoud: 35 gram lavendel bloesem
 • Uit biologische teelt
 • Maximaal aanbevolen dagelijkse dosis van 1 - 2 theelepels voor thee niet overschrijden
 • Niet gebruiken bij zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt en dit kruid om gezondheidsredenen wil gebruiken
 • Bewaren op kamertemperatuur, op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen
 • Voedingssupplement
 • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding
Lavendel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items
3,62