opc_loader

Citroenmelisse

  Citroenmelisse blad

  Hoge kwaliteit

  Zonder toevoegingen

  Helpt een positieve stemming behouden

2,71

Citroenmelisse - Hoge kwaliteit Melisse blad - 30 gr.

Citroenmelisse, die de Latijnse naam Melissa officinalis heeft gekregen, wordt al sinds de oudheid in verband gebracht met bijen. Melissa is dan ook het Griekse woord voor honingbij. Deze naam is speciaal uitgekozen omdat de plant veel bijen aantrekt vanwege de natuurlijke aanmaak van de grondstof van honing, nectar genaamd. Citroenmelisse beschikt over dezelfde versterkende eigenschappen als honing en koninginnegelei.

De naam officinalis (geïntroduceerd door Linnaeus in het jaar 1735 voor planten met een gevestigde eigenschap) staat voor uit de apothekerswerkplaats, verwijzend naar de traditionele toepassing in de gezondheidskunde. Paracelsus noemde citroenmelisse een levenselixer die de mens weer nieuwe levenskracht kon geven. Ook namen als toverkruid werden aan citroenmelisse toegekend. 

Volgens Mességué is het de koningin der opwekkende kruiden, die liefdesverdriet lenigt en die vrouwen helpt die een moeilijk maandeinde hebben. In de Middeleeuwen werd citroenmelisse rijkelijk uitgestrooid over de vloeren van kastelen vanwege de geur en het insectenwerende effect.

Citroenmelisse als kruid bij droevige buien

Melissa officinalis is een plant die wordt gerekend tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) en die erg geliefd is vanwege de verfrissende citroen geur waarover het beschikt. De plant staat bekend als een kruid dat het hart troost bij droevige buien. Het zou een goede stemming helpen te behouden*. Verder ondersteunt het darmkanaan en de  spijsvertering en heeft het een aangenaam effect op de keel en de stembanden*.

*Claims on hold

Aanwezige bestanddelen in Melissa officinalis

De plant beschikt over vluchtige olie, waaronder citronella. Verder bevat het polyfenolen, looistoffen, bitterstoffen, flavonoïden en rozemarijnzuur. Het beschikt tevens over vitamine E en vitamine C, minerale bestanddelen en een hoog gehalte van de sesquiterpeen β-caryofylleen.

Toepassingen van Citroenmelisse

De bladeren van Citroenmelisse ondersteunen de spijsvertering (claim on hold). Van de bladeren van Citroenmelisse, die een erg verkoelend effect hebben, kan in de zomer een verfrissende citroenthee worden gemaakt.

Verder kan Citroenmelisse gebruikt worden voor de bereiding van een aftreksel, een tinctuur, een zalf, massageolie en een als etherische olie in een gezondheidsolie. Het wordt veel toegepast in vaporizers waarbij de hitte etherische olie laat vrijkomen die in de vorm van damp kan worden ingeademd. De geconcentreerde olie van de citroenmelisse heeft dezelfde eigenschappen als de bladeren, maar is veel krachtiger.

Citroenmelisse kan toegepast worden als een frisse smaakmaker in allerlei recepten zoals bijvoorbeeld in visgerechten, soepen, sauzen of omeletten. Tevens is het een populair en doeltreffend middel om steekmuggen te weren. Doordat de muggen een scherpe reukzin hebben, kunnen ze mensen heel makkelijk opsporen met geurreceptoren die uitgeademde lucht (CO2) en zweet kunnen signaleren. De geur van citroenmelisse hindert deze receptoren waardoor de mug geen prooi meer kan detecteren.

Combinaties met Citroenmelisse

Citroenmelisse laat zich prima combineren met de onderstaande kruiden en specerijen:

Extra informatie

 • Gesneden citroenmelisse blad
 • Inhoud: 30 gram
 • Zonder toevoegingen
 • Smaak: Licht citrusachtig / fris / licht bitter
 • Geschikt voor te vaporizen (verdampen)
 • Geschikte combinatie met CBD producten
 • De ideale verdampingstemperatuur beraagt 288°F / 142°C

Informatie op het etiket

 • Inhoud: 30 gram citroenmelisse blad
 • Uit biologische teelt
 • Maximaal aanbevolen dagelijkse dosis van 2 - 4 gram bij inwendig gebruik niet overschrijden
 • Niet gebruiken bij zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt en dit kruid wil gebruiken
 • Bewaren op kamertemperatuur, op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen
 • Voedingssupplement
 • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding

Citroenmelisse heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Citroenmelisse


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items