opc_loader

Moerbeibessen

  Witte moerbeibessen

​  100% Biologische afkomst en zonder toevoegingen

​  Bron van ijzer, kalium en calcium

 Bevat resveratrol en anthocyanine

6,38
Dit product is momenteel niet leverbaar

Moerbeibessen - Witte moerbeien - 100% Biologische afkomst - 110 gr.

De witte moerbei (Morus alba) is een geslacht dat tot de bladverliezende bomen uit de moerbeifamilie (Moraceae) behoort. De witte kleur heeft geen betrekking op de kleur van de moerbeibessen maar op de kleur van de bloemen. De bessen kunnen op een enkele moerbeiboom variëren van wit tot donkerpaars of zelfs zwart gekleurd.

Net als bij hennepplanten kan de soort eenhuizig of tweehuizig zijn. Er zijn dus moerbeibomen waar de mannelijke en vrouwelijke bloemen op één en dezelfde boom groeien en er zijn exemplaren met uitsluitend mannelijke of uitsluitend vrouwelijke bloemen.

De moerbei wordt gezien als een slimme, wijze boom omdat hij pas laat in de zomer, wanneer de omstandigheden het meest gunstig zijn, in bloei gaat. Vanwege deze uitgekiende planning is de boom opgedragen aan Minerva, de Romeinse godin van de wijsheid en het verstand. Hierdoor vermoedt men ook dat de Latijnse naam Morus is afgeleid van het woord mora dat uitstel betekent.

Naast de slimme planning van de bloeiperiode heeft de witte moerbei ook een record op zijn naam staan. De meeldraden schieten namelijk in een razend snelle beweging het stuifmeel weg. Deze handeling duurt slechts 25 micro-seconden. Een microseconde staat gelijk aan een miljoenste van een seconde waardoor het een snelheid bereikt van ruim de helft van de snelheid dat geluid kan bereiken. Dit is de snelste beweging die in de plantenwereld voorkomt.

Lekker en boordevol gezonde bestanddelen

De moerbeibes, die door zijn uiterlijk veel op een braam lijkt, kan een grootte van wel 8 cm bereiken. De bessen hebben een zoete, honingachtige smaak en zijn niet alleen een lekker tussendoortje, maar bezitten ook een hoop waardevolle vitaminen en mineralen, waarvan vooral kalium in hoge concentraties aanwezig is.

Naast dat kalium van grote waarde is voor de spieren en het zenuwstelsel, speelt het ook een rol bij het behoud van een gezonde bloeddruk en vochtbalans. Per 100 gram bevatten moerbeien 776 mg kalium en zijn hiermee dus een rijkere bron dan bananen.

Ook calcium en ijzer zijn in hoge concentraties aanwezig. Calcium draagt bij aan het behoud van sterke botten en gezonde tanden terwijl ijzer van grote waarde is voor de aanmaak van hemoglobine, dat belangrijk is voor het zuurstoftransport.

Verder zijn moerbeibessen een bron van vitaminen A, C, E, K en B6 en bevatten ze overige mineralen als natrium, magnesium, selenium, zink, koper en fosfor, evenals de antioxidant resveratrol. Resveratrol, dat ook in rode wijn en druiven voorkomt, is een polyfenol.

Tevens bevatten de gezonde bessen waardevolle bestanddelen als terpenen en flavonoïden. Al deze gezonde eigenschappen maken de lekker smakende moerbei met recht een superfood.

Afkomstig uit Hunza Vallei, land van vitaliteit

Onze moerbeibessen komen van bomen die in de Hunzavallei in Pakistan groeien. Net als onze Futura 75 hennep, groeien de moerbeibomen op steile hellingen op onverontreinigde grond en worden ze bewaterd met uiterst zuiver bron- en gletsjerwater dat bomvol mineralen zit.

Wanneer de besjes rijp zijn worden ze met de hand geplukt en gesorteerd. Nadat de takjes en bladeren verwijderd zijn worden ze op een kleed in de zon te drogen gelegd, waardoor ze niet alleen geconserveerd worden, maar waardoor tevens de smaak verbeterd wordt.

In de Hunza cultuur is het gebruik van pesticiden, herbiciden, fungiciden, conserveringsmiddelen of andere chemische middelen uit den boze. Het volk, de Hunzakuts genaamd, staat erom bekend dat ze een hoge leeftijd bereiken, wat sommigen toegeschrijven aan het drinken van zuiver water en het eten van onbewerkt, puur en hoofdzakelijk plantaardig voedsel.

Toepassingen Moerbeien

De gedroogde moerbeibesjes kun je los als lekkere en gezonde snack eten of gemengd in bijvoorbeeld yoghurt, kwark, pap, smoothies, gebak, cake, koekjes, muesli, fruitsalades of desserts. Tevens kun je er een lekkere en gezonde thee van trekken of verwerken in een gezonde mueslireep.

Voedingswaarde van Moerbeibessen

De voedingswaarde van moerbeien worden in onderstaande tabel per portie van 25 gram en per 100 gram weergegeven:

Moerbei Voedingswaarde

Bewaaradvies

In afgesloten verpakking op een donkere, vochtvrije en koele ruimte opbergen.

Extra informatie

 • Gedroogde witte moerbeibessen (Morus alba)
 • Inhoud: 110 gram
 • Afkomstig uit Pakistan (bij een te grote vraag ook uit Turkije)
 • 100% Biologische afkomst
 • Zonder toevoegingen
 • Waardevolle superfood
 • Rijk aan kalium, calcium en ijzer
 • Bevat de antioxidanten resveratrol en anthocyanine
 • Goed voor de ogen
 • Beschikken over een hoog eiwitgehalte
 • Verbetert de eetlust
 • Bevorderen een goede gezondheid

Waarschuwing

Het eten van moerbeibessen wordt afgeraden wanneer je een verhoogde bloeddruk, een nieraandoening of diabetes hebt. Tevens wordt het gebruik afgeraden bij een kaliumarm dieet. Bij zwangerschap en borstvoeding is het raadzaam om overleg te plegen met een arts.

Informatie op het etiket

 • Inhoud: 110 gram
 • Maximaal aanbevolen dagelijkse dosis van 15 gram niet overschrijden
 • 100% biologische komaf
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Bewaren op kamertemperatuur, op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen
 • Niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, hoge bloeddruk, diabetes, nieraandoeningen of kaliumarm dieet
 • Voedingssupplement
 • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding

Moerbeibessen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Moerbeibessen


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
4,25
7,25
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items