opc_loader

Koninginnekruid Zaden

  Koninginnekruid kweken

  Hennepachtig Leverkruid

  Nutttige plant

  200 Zaden

3,62

Koninginnekruid Zaden - Eupatorium Cannabinum - Hennepachtig Leverkruid

Koninginnekruid, dat de botanische naam Eupatorium Cannabinum draagt, is een hennepachtige plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De naam Eupatorium is afgeleid van het woord hepar, dat in het Latijns lever betekent.

Daarnaast is Eupator de bijnaam van de Griekse en Persische koning Mithridates van Pontus (132 v.Chr.- 63 v.Chr.) die planten uit de Eupartorium familie gebruikte als basis voor een middel tegen giftige stoffen. Hiervoor werden vroeger veelal leverkruiden gebruikt aangezien de lever met meeste moet afzien tijdens het verwerken van giftige stoffen.

Gelijkenis met hennep

De naam Cannabinum betekent hennepachtig en is afgeleid van de bladeren die enige gelijkenis vertonen met een hennepblad. Ook Indian Hemp (Apocynum Cannabinum) draagt deze naam.

Koninginnekruid, dat ook wel Hennepachtig Leverkruid wordt genoemd, kan tussen de 50 en 150 cm hoog worden en draagt wollig uitziende bloemschermen die een witroze tot paarsroze kleur hebben. De scherp geurende bloemen produceren veel nectar waardoor ze in trek zijn bij vlinders, hommels en bijen. Het kruid is ook bekend onder de namen Jeneverbloem, Boeltjeskruid, Hertsklaver of Hommelskroet.

De meerjarige plant komt oorspronkeijk uit Amerika en groeit vooral op een vochtige tot natte grond. Het heilzame kruidenplantje is tweeslachtig (bloemen met zowel mannelijke meeldraden als vrouwelijke stampers) en heeft de voorkeur voor een zonnige standplaats.
 

Nuttig kruid

Koninginnekruid is al eeuwenlang bekend als een waardevolle plant. Indianen gebruikten een aftreksel van de bladeren bij het regelen van de lichaamstemperatuur.

Verder staat Hennepachtig Leverkruid bekend als middel dat de levercellen tegen giftige stoffen helpt beschermen*. In hoge dosis kan de plant echter vergiftigend werken!

* Claim on hold

Aftreksel uit gehele plant

Een aftreksel kan uit de gehele plant worden gewonnen, waarbij het van belang is dat er bij de aanvang van de bloei geoogst wordt. Hoe sneller de bloemen na de oogst verwerkt worden, hoe meer waardevolle bestanddelen, zoals terpenen, behouden blijven.

Een aftreksel van de wortel heeft echter de meeste effectiviteit. Dit kan worden gemaakt door 15 gram in een halve liter water te koken.

Zaai info voor koninginnekruid

Zaai de Koninginnekruid zaden in de maanden mei, juni of juli en dek het af met een dun laagje grond. De optimale kiemtemperatuur bedraagt rond de 20 °C. Bedek het zaaisel met een (vlies)doek. Dit helpt uitdroging van de zaden voorkomen.

Wanneer de zaailingen opkomen kun je ze op een koelere plaats zetten. Een gedeelte van de zaadjes zal snel ontkiemen maar er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Algemene gegevens Eupatorium cannabinum​

 • Wetenschappelijke naam: Eupatorium cannabinum
 • Nederlandse naam: Koninginnekruid (Leverkruid)
 • Engelse naam: Hemp Agrimony
 • Andere namen: Jeneverkruid, Jeneverbloem, Boeltjeskruid, Hertsklaver of Hommelskroet.
 • Familie: Composietenfamilie, Asteraceae (Compositae)
 • Geslacht: Eupatorium, Koninginnekruid
 • Aantal zaden: 200 Zaden
 • Afmeting: 50-150 cm.
 • Levensduur: Vaste plant
 • Beste zaai tijd: mei, juni of juli
 • Standplaats: Zonnig
 • Vochtige tot natte grond
 • Bloeimaanden: Juli, augustus en september
 • Afweerversterkende eigenschappen
 • Trekt hommels, bijen en vlinders aan
 • In hoge dosering giftig!

Koninginnekruid Zaden heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Koninginnekruid Zaden


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items