opc_loader

Waterhennep Zaden

  Waterhennep kweken

  Helpt symptomen van griep onderdrukken

  Meerjarige plant

  0,2 Gram zaden

2,66

Waterhennep Zaden - Eupatorium perfoliatum - 0.2 gram zaden!

Waterhennep, met de botanische naam Eupatorium perfolatum, is een plant die net als Koninginnekruid tot de Asteraceae familie behoort. Deze plantenfamilie staat ook bekend onder de namen composieten-, aster-, daisy- of zonnebloemfamilie.

In het Engels wordt de plant ook wel Boneset, Agueweed, Feverwort of Sweating-Plant genoemd. Vaak werden namen afgeleid van de toepassingen waarvoor ze gebruikt werden. De naam Boneset is echter niet afgeleid van gebroken botten.

Regelen van lichaamstemperatuur

Waterhennep komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar de indianen het als traditioneel middel gebruikten bij het regelen van de lichaamstemperatuur. Dit gebeurde in zogeheten zweethutten. Vandaag de dag wordt het kruid nog steeds gebruikt in de fytotherapie bij het regelen van de temperatuur en bij het verzachten van de slijmvliezen in de neus en keel.

Verse, bovengrondse delen van de plant

Het bekende merk A.Vogel, van Alfred Vogel, een Zwitsers producent van natuurlijke gezondheidsproducten, maakt gebruik van Waterhennep als een oertinctuur. Hiervoor gebruiken ze de verse, bovengrondse delen van de plant aan het begin van de bloeiperiode.

In het Nederlands staat het kruid bekend onder de naam Waterhennep maar het behoort niet tot de hennepfamilie. De planten, die vaak in de buurt van Rietgras worden gevonden, groeien veelal in natte, laaggelegen gebieden langs waterplassen en in moerassen.

De plant trekt vele vlinders aan

De planten zullen ongeveer een hoogte van 1 meter bereiken. Uit de wortelstok groeit een ruw behaarde, rechtop staande stengel die bovenin vertakt. De gekartelde bladeren, die een formaat van 10 tot 15 cm hebben, zijn lancetvormig en zijn tegenover elkaar gerangschikt.

Het onderste paar bladeren wekt de indruk dat het een groot blad is dat door het midden van de steel groeit. Hier is de naam perfoliatum van afgeleid, dat doorgroeiend betekent (per betekent door en foliatus staat voor bladerig). Boven de bladeren bloeien grote bloemschermen met dichte clusters van kleine witte bloemhoofdjes waar vele vlinders door worden aangetrokken.

Zaai advies voor waterhennep

Je kunt de zaden in de maanden april tot en met juli zaaien op een warme plek. Wanneer de zaden na 4 weken nog niet ontkiemd zijn kun je het zaaisel 2 tot 4 weken in de koelkast plaatsen. Hierna opnieuw op een warme plaats wegzetten waarna de ontkieming zal plaatsvinden. Bij geen ontkieming het koelproces herhalen.

Algemene informatie Eupatorium perfoliatum

 • Botanische naam: Eupatorium perfoliatum
 • Nederandse naam: Waterhennep
 • Engelse naam: Boneset / Aqueweed / Feverwort / Sweating-Plant
 • Familie: Composietenfamilie, Asteraceae (Compositae)
 • Geslacht: Eupatorium, Waterhennep
 • Aantal zaadjes: 0.2 gram zaden
 • Afmeting: 100 cm.
 • Levensduur: Meerjarige plant
 • Beste zaaitijd: Mei tot en met juli
 • Standplaats: Zonnig
 • Vochtige tot natte grond
 • Bloeitijd: Late zomer / begin herfst
 •  Helpt symptomen van griep onderdrukken (claim on hold)
 • Trekt vlinders aan

Waterhennep Zaden heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Waterhennep Zaden


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items