opc_loader

Pindakaasboom Zaden

 Pindakaasboom kweken

  Verspreidt sterke pindakaasgeur

  Nuttig, eetbaar

  25 Zaden

3,21

Uitverkocht

Pindakaasboom Zaden - Clerodendrum trichotomum

De Pindakaasboom (Clerodendrum trichotomum) is een struik die oorspronkelijk uit China en Japan komt en tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) wordt gerekend. De flinke struik of kleine boom heeft zijn naam te danken aan de sterke pindakaas geur die de grote puntige bladeren na het wrijven en kneuzen op de vingers achterlaten.

De naam Clerodendrum is afgeleid van het Griekse woord kleros dat kans of lot betekent. Vroeger geloofde men dat er twee soorten struiken waren, de ene had gezondheidsbevorderende eigenschappen, terwijl de andere giftig was. De mensen moesten dus een hoop geluk hebben bij het plukken van de bladeren of ze wel de juiste soort te pakken hadden. Hierdoor werd de Pindakaasboom ook wel Kansenboom of Noodlotsboom genoemd.

Lange en late bloei zorgt voor kleur in de tuin

De pindakaasboom heeft een grote sierwaarde door de wit met roze bloemen die op zonnige dagen een parfumachtige geur verspreiden die vaak tientallen meters ver te ruiken is. Wanneer de witte bloemtjes in de roze kelk uitgebloeid zijn, vormt de struik decoratieve blauwe blessen die mooi afsteken tegen de roze kelkbladen.

Doordat Clerodendrum trichotomum van juli tot september bloeit kun je lang nagenieten van een kleurrijke en geurende plantensoort in de tuin die bovendien veel bijen en vlinders aantrekt.

Nuttig, eetbaar en gezond

Naast dat de fraaie plant een grote sierwaarde heeft, is hij ook nuttig, eetbaar en gezond. De groeischeuten en het jonge blad worden kort gekookt of geroerbakt.

Zaai en kweek instructies voor de pindakaasboom

De zaden ontkiemen het beste bij 20 °C. De ontkieming, die tussen de 21 en 60 dagen kan plaatsvinden, is zelfs onder ideale omstandigheden heel onregelmatig. Wacht daarom geduldig af en gooi het zaaisel niet te snel weg. Zaai de zaden ongeveer 3 mm diep.

De pindakaasboom groeit goed op een zonnige standplaats die beschut is tegen harde wind. Geef de heilzame plant voldoende ruimte zodat hij genoeg voedingsstoffen in de bodem kan opnemen die anders door andere planten worden opgenomen.

Algemene details Clerodendrum trichotomum

 • Botanische naam: Clerodendrum trichotomum
 • Nederlandse namen: Pindakaasboom / Kansenboom
 • Engelse namen: Peanut butter tree / Harlequin glorybower / Glorytree / Change tree
 • Familie: Lipbloemenfamilie (Lamiaceae)
 • Geslacht: Clerodendrum
 • Aantal zaadjes: 25 zaden
 • Levensduur: Meerjarig
 • Hoogte: 3 - 6 meter
 • Bloeitijd: Juli - september
 • Bloeikleur: Roze / rood / wit
 • Bladkleur: Groen
 • Nuttige plant
 • Trekt bijen en vlinders aan

Pindakaasboom Zaden heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pindakaasboom Zaden


Aanbevolen producten:

Winkelwagen
Mijn Account
Gratis Verzenden

> GRATIS verzending voor orders boven €25

> Voor orders onder €25,- is dit €2,50

> Verzendkosten in Europa zijn €5. Boven €50 is GRATIS.

> Verzendkosten buiten Europa zijn €10. Boven €75 is GRATIS.

 

DHL

Hele Plant Extract

Onze CBD producten zijn afkomstig van een extract van de hele plant (bloemtoppen en/of bladeren) en bevatten het volledige spectrum aan cannabinoïden, terpenen en flavonoïden voor een optimaal effect.

 

Hele Plant Extract

 

Populaire artikelen
Recensies
Geen reviews
Laatst bekeken items